Hvem styrer dit liv?

Mig selv, tænker du måske? Ja og så måske en chef, børnene, økonomien og alt muligt andet.

Du har delvis ret. Det hele spiller ind. Men den ene ting, der styrer dig allermest, er din underbevidsthed. Faktisk styrer den ca. 90% af dine reaktioner og handlemønstre. For din underbevidsthed er styret af dine overbevisninger.

(Det blev et halvlangt skriv, men hæng på, for det her er den ene ting, hvor du kan gøre en kæmpe forskel for dig selv og dine børn – faktisk flere generationer frem. Det her er det, der har gjort den største forskel i mit eget liv. Det er SÅ meget lettere at være mig i dag, fordi jeg har ryddet ud i så mange negative overbevisninger og modtaget så mange positive, der får mig til at vokse og være fri).

Nå – tilbage til teksten – jeg håber, du er her endnu 😊

Lad mig først fortælle dig om overbevisninger, så du kan se gevinsten ved at få dem ændret fra begrænsende til berigende.

Overbevisninger er bl.a. det ubevidste regelsæt, vi har sat op for os selv for at tiltrække eller undgå bestemte følelser. Og hvis vi ikke følger reglerne, så har det en konsekvens. Fuldstændig på samme måde som reglerne ude i samfundet. Kører du over for rødt, får du en bøde.

Reglerne i din underbevidsthed fungerer præcis ligesådan, men konsekvenserne er ”farligere” og giver ikke nødvendigvis mening i din bevidsthed. Reglerne kan f.eks. opstå, fordi nogen siger det eller fordi vi gør os en erfaring.

En erfaring der skaber en regel, kan f.eks. være: At du som barn får ros for at sidde stille og opføre dig pænt.

Den ros omsætter din underbevidsthed måske til overbevisningen: ”For at få kærlighed, skal jeg opføre mig pænt og være stille” og rollen som den pæne pige opstår. Kan du se, hvordan det påvirker dine handlemønstre?

Reglen kan f.eks. være ,,Drenge græder ikke”. Det var helt almindeligt at høre, da jeg var barn.

Det kan skabe rollen som den stærke mand og evt. overbevisningen: ”Hvis jeg viser svaghed og står ved hvad jeg føler, så er jeg forkert – underforstået – og ikke værdifuld nok til at være elsket”.  Så er det rigtigt farligt at vise følelser ikke? Kan du se knudemennesket blive til?

Og nej – disse overbevisninger giver ikke mening i din bevidsthed, men din underbevidsthed frygter den yderste konsekvens – så den styrer dit reaktionsmønster, fordi den tror, at den beskytter dig.

Ved at identificere og forløse de begrænsende overbevisninger, du har, sætter du dig selv fri. Når du tager imod nye positive overbevisninger, styrer du din underbevidsthed i den rigtige retning. Så den arbejder for dig og beriger dit liv. Når du ved, hvilke følelser det er, du gerne vil opnå eller undgå, kan dine celler lære at tiltrække det, så det er sikkert for din underbevidsthed at slippe og modtage overbevisninger.

Vil du vide hvordan de fleste af de programmer/overbevisninger, du styres af, blev skabt, forklarer cellebiolog Bruce Lipton, mere her.

HUSK at ingen har givet os negative roller og overbevisninger med vilje. Vores forældre og alle omkring os, har gjort deres bedste – de har jo også fået roller og overbevisninger med sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her.

Du kan altid afmelde dig igen, hvis du ikke ønsker tilbud om events, workshops og andre nyheder. Læs også min persondatapolitik

Navn:
E-mail: